Ja tev ir pārauguši gurķi – nepārdzīvo! No tiem var pagatavot ļoti garšīgus salātus ziemai! Pārāk dzeltenus, protams, labāk neņemt, bet pārējos droši izmanto.
Ir sastopamas līdzīgas receptes, un visas viņas pamatā atšķiras ar dārzeņu sagriešanas metodi. Šajā gadījumā gurķi un burkāni tiek sarīvēti garos, plānos salmiņš – “korejiešu gaumē”.
Pagatavot šos salātus ir ļoti vienkārši.
Sastāvdaļas:
2,5 kg (sarīvējot salmiņos – 1,5 kg) lieli gurķi
2 lieli burkāni (sarīvējot salmiņos – 250 g)
1 ķiploks
Marinādei:
125 ml etiķis (9%)
¼ glāze cukura
125 ml augu eļļa
1 ēdamkarote (ar kaudzi) sāls vai pēc garšas
15 g garšviela burkāniem
Pagatavošana:
- Kārtīgi nomazgā gurķus. Nomazgā burkānus un ķiploku un notīri.
- Gurķus sarīvē salmiņos līdz pat serdei ar sēklām.
- Sarīvē burkānu garos salmiņos, ķiploku sarīvē uz mazās rīves.
- Apvieno visus dārzeņus, pievieno visas sastāvdaļas marinādei – kārtīgi samaisa.
- Trauku, kurā atrodas salāt, apklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz diennakti. Šajā laikā apmaisi 4-5 reizes.
- Pirms sadalīšanas salātus vēlreiz apmaisi. Ievieto tos sausās, sterilizētas burkās, atlikušo marinādi uzlej dārzeņiem.
- Burkas ar salātiem nosterilizē sev ērtā veidā.
- Es rīkojos sekojoši: burkas ar sagatavēm apsedzu ar vāciņiem (bet neaizveru), ievietoju aukstā cepeškrāsnī, ieslēdzu minimālo temperatūru.
- Kolīdz plīts sasildās, palielinu temperatūru līdz 150 grādiem un sterilizēju 15 minūtes. Pēc tam akurāti izņemu burkas un aizslēdzu vāciņus.
- Aiztaisītās burkas apgriez otrādi, iesedz segā, līdz burkas pilnībā atdziest.
- Salātus glabā vēsā vietā vai ledusskapī.
Labu apetīti!
avots: goodcookbook.ru